Avaldsnes Barnehage

Oppgaven

Kunden var god forberedt gjennom en forberedende prosess med ansatte og bestyrer på barnehagen. De hadde notert ønsker, behov og plassering av soner. Det var viktig for kunden med inkluderende apparater og universell utforming av arealet.

Utearealene var i sterkt behov av oppussing, vedlikehold og nye aktiviteter.

 

Planlegging

Vi kom tidlig in i prosessen og fikk utforme arealet med utgangspunkt i personalen sine ønsker. Vi besøkte barnehagen flere ganger, merket oss vind og værforhold og vurderte hva som kunde beholdes og forbedres. Bærekraft i langt livsløp er viktig for oss og kunden.

Etter noen korrigeringer i henhold til design og budsjett – gikk vi i gang.

Foran barnehagen – de aller minste

Her er fokus på rollelek, hus, biler og busser i tillegg til en sandkasse med beskyttende tak. Vi flyttet på lekehus som var i god stand og plasserte i nytt lekeareal.

Vikinghistorie

Avaldsnes har en lang historie og mange funn fra forhistorien er gravet opp her. Man tror at selveste Harald Hårfagre hadde en av sine kongsgårder her. Vi så oss derfor nødt å legge in en skikkelig Vikingvippe med plass til flere på de vie hav!

Piratlandsbyen

Hiv å hoy! I en avskilt del av barnehagen lagte vi en skikkelig piratby. Piratbåt og pirathus plassert på havblått fallunderlag under et stort flott tre. En spennende plass med naturlige gjemmesteder, skygge og plass til fantasien.

Skogsholtet

En del av utearealet ligger i et skogsholt og har allerede en gapahuk og sitteplasser. Her plasserte vi Superbingen med kunstgress, en stor, spennende brannbil og nye huskestativer.

I samme ende bygget vi en stor sandkasse med sandlaboratorie og tak. Plassen har mye vær, og trenger lune plasser for lek på regnværsdager.

Borggården

Barnehagens store åpne bakgård blev Borggården – bygget for futt og fart!
En staselig ridderborg med plass til hele gjengen, fullstappet med sklier, platåer, krabbetuneller og lekepaneler – komplett med flagg og tårn.

Vi la en sykkelløype i thermoplast, tilpasset arealet med sine svinger, bygninger og bakker. Løypen fikk både ladestasjon, parkeringsplasser og trafikkskilt.

Borggårdens raskeste lekeapparat, inkluderende karusellen med plass til både rullestoler og bein.